Categorieën
Geen categorie

Sprokkeltijd

Het is over met het geluier – er mag weer flink gesport worden. Mijn blik is gericht op april, dan wil ik een ultraloop doen van 80 mijl in de UK. Dat is een fiks eind en betekent lopen-lopen-lopen.

IMG 6959 - geen-categorie - Sprokkeltijd
Dus ik ben weer op zoek naar mijn ultraloop-modus. Voor het Rondje Berg (zie mijn blog over UTMB) had ik ‘m – de modus waarin ik liever rende dan wandelen/fietsen/zwemmen, omdat hardlopen gewoon fijner was. Nu ben ik er nog ver van verwijderd – ik worstel met lange afstanden en tja fietsen en zwemmen blijf ik fantastisch vinden. Met mijn sprokkelmethode komt de loop-modus langzamerhand dichterbij. Met sprokkelen loop je best wat kilometers in de week zonder dat je er erg in hebt. Denk aan paar kilometer rennen naar de bushalte of naar huis vanaf werk. Of ik de ultraloop-modus helemaal terugkrijg weet ik niet, maar voor het moment sprokkel ik lekker door en dat maakt me blij. Blij dat ik volop in beweging ben in de buitenlucht en dat mijn lichaam belastbaar genoeg is om kilometers te sprokkelen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *