Categorieën
Geen categorie

Klaar voor?

DSC 0276 - geen-categorie - Klaar voor?

De meest gestelde vraag in deze week: “Ben je er klaar voor?” 
Vorige week riep ik nog stellig: “JA!” Maar zo in die laatste dagen voel je af en toe een pijntje, kriebelt het in je buik, vind je regen ineens koud, twijfel over je materiaal en andere hoofdbrekens. In je achterhoofd weet je hoe het werkelijk zit en weet je of je er klaar voor bent.
In april maakte ik het plan en schetste ik mijn seizoen. Sindsdien heb ik superleuke dingen gedaan, op prachtige plekken gesport en gekke uitdagingen aangepakt. Mijn weg naar dit avontuur was fantastisch en dat heeft me veel gegeven én ik heb er enorm van genoten. Nu mag ik zaterdag/zondag de spreekwoordelijk kers op de taart aan brengen. 

Voorbereiden doe je op meerdere vlakken; fysiek en mentaal moet je je klaar maken. 


IMG 6524 - geen-categorie - Klaar voor?Fysiek is te meten, tel je KM’s en sporturen maar op aan het einde van de week/maand en in theorie weet je of je lichaam de afstand aan kan. Af en toe extra lange trainingen of de nacht door leveren mooie avonturen op en vooral goede voorbereidingsKM’s.


IMG 5597 - geen-categorie - Klaar voor?

Mentaal is lastiger te trainen; zit het goed in het koppie? Zo had ik, voor ik besloot in te schrijven, al een mentaal traject afgelegd (lees mijn blog van april). En onderweg, soms onverwachts, mentaal sterke staaltjes laten zien. Zo was mijn 45x Camerig achteraf toch een beetje bizar te noemen – ik wist niet dat ik dat kon (lees mijn blog van mei). Maar ook juist die mindere momenten, bv dat ik jankend in het zand van Soesterduinen zat, die hebben me nog sterker gemaakt (lees mijn blog van augustus). Niet de meest fijne herinnering maar wel een puzzelstukje op weg naar die grote uitdaging.

IMG 5805 - geen-categorie - Klaar voor?

Zaterdag is het dan zover, dan mag alles op zijn plek vallen. In mijn achterhoofd weet ik het wel – ik kan dit: ik ben fysiek sterk en in mijn koppie zit het goed. Maar wees niet verbaasd als ik de komende dagen nog wat onzeker over kom, hoort bij het proces..
IMG 6624 - geen-categorie - Klaar voor?

 Oh ja, voor diegenen die nog steeds niet helemaal weten wat ik ga doen: ik start as zaterdag de Double Brutal in Wales. Dat is een dubbele triatlon in het bergachtige Snowdongebied. Ik start om 7:00 met 7.6KM zwemmen, fiets dan 8 ronden om Mount Snowdon (ong 380KM), hike dan Mount Snowdon op en af om dan nog 8 “easy laps” rond het meer van Llanberis te lopen (ong 84KM). Ik slaap niet onderweg dus fiets in het donker. En het allerbelangrijkste, ik heb een super toffe supportcrew die mij in deze waanzin gaat ondersteunen. Zij geven mij eten onderweg, kijken mij in de ogen, geven me een droog shirt, stellen de goede vragen en roepen gogogo. 
Oh en ik ben niet de enige zotte in dit avontuur, Koen start de triple!

IMG 6594 - geen-categorie - Klaar voor?Volgen kun je mij via de FB-pagina Brutal Madness (updates van alle NLse Brutalgangers); wil je in de App groep, stuur me dan een DM. 

Fietsen doe ik op de Scott Foil van Rijwielpaleis Bilthoven en energie wordt mede mogelijk gemaakt door PowerBarNL!

2 reacties op “Klaar voor?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *