Categorieën
Geen categorie

Elastiekjes protocol


Everesting een klim = de hoogtemeters van de Everest (8848m) op 1 klim fietsen

Wat een gek plan is dat, nog gekker wordt het als je het in NL wil doen. Denk je eens in hoe vaak je bv de Camerig in Limburg op moet fietsen om tot 8848 te komen? Wil je zeker zijn van de hoogtemeters dan is dat 45keer omhoog. Gekkenwerk, hoe doe je dat? Elastiekjes protocol!
Protocol (Van Dale): geheel van vastgelegde regels en afspraken op een bepaald gebied

camerig - geen-categorie - Elastiekjes protocol


Tien elastiekjes om de linkerpols, na elke klim mag er één elastiekje naar rechts. Na vijf elastiekjes water bijvullen en na tien elastiekjes korte stop om te eten, voorraad op de fiets aan te vullen en alle tien de elastiekjes weer naar links te schuiven. 
De opdracht voor de dag werd daarmee simpel: 45x een elastiekje om mijn rechterpols schuiven. 
En verder? Verder was er niets.. Ik leefde in een bubbel, in mijn eigen bubbel. Het fietsen was bijzaak geworden – door te fietsen kon ik de opdracht uitvoeren: 45x een elastiekje om mijn rechterpols schuiven. Eten, drinken, schakelen, diep zitten, bochten pakken, afremmen bij kruisingen, uit het zadel – het ging op de automatische piloot. Mijn hoofd was leeg – ik leefde in het moment. Ik had geen besef hoe lang het zou gaan duren, ik had geen besef wanneer het licht zou worden, ik had geen besef hoe hard ik fietste. En het deerde me ook niet, ik wilde het niet weten want dan kon ik er waarde aanhangen, dan kon ik bedenken dat het nog lang kon gaan duren of dat het nog zwaarder zou worden.
Wat ik wel wist was dat mijn rondetijden telkens hetzelfde waren. En dat bleek cruciaal te zijn. Supporter Koen stond aan de weg en meldde niets anders dan dat de tijd exact hetzelfde was. Ik snapte er niets van, riep terug dat het echt niet kon want het voelde langzamer, ik zag me verder terugschakelen, mijn benen voelden zwaarder maar nee..de tijden blijven hetzelfde. Bizar maar dat hield me wel scherp, scherp om telkens weer even aan te zetten, de bochten scherp te snijden en gestroomlijnd af te dalen. Behalve de laatste keer – het zat er niet meer in, ondanks dat ik hard werkte en alles probeerde maar het goede was er vanaf, ik was op en ging langzamer..de enige keer van de 45x..

camerig%2B2 - geen-categorie - Elastiekjes protocol


En nog steeds besef ik niet wat ik afgelopen zaterdag gedaan heb;maar het staat in de statistieken, het staat online en toch kan ik het niet bevatten..wie doet dat nou, 45x de Camerig oprijden!

Deze Everesting heb ik gefietst op: Scott Foil (Rijwielpaleis) met Garmin 920XT om de (linker)pols en Garmin 910 op het stuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *