Categorieën
Geen categorie

Een dubbele – ik snapte het wel…

Lang zat ik zonder inspiratie, motivatie en doelen op sportgebied. Lastig parket als je zelf en ook je omgeving gewend is dat je vaak in voorbereiding bent voor een wedstrijd of event. Het is soms wat moeilijk uit te leggen (ook voor mezelf want ik snapte het niet helemaal) maar het was er gewoon niet en proefondervindelijk weet ik dat afdwingen niet werkt. Gelukkig houd ik erg van buiten spelen dus bleef ik, weliswaar doelloos, sporten en bewegen.

Begin dit jaar werd ik getriggerd door een adventure race. Ik heb nog nooit een adventure race gedaan maar dit klonk zo gaaf dat ik dat heel graag wilde. Het was een lange race in september met een team. Werktechnisch het meest onhandige moment van het gehele jaar dus ik moest de ambitie voor adventure racing laten schieten. Maar hé, ik had wel weer even dat gevoel gekregen van inspiratie en motivatie om dit doel te bereiken.

Kortom, ik had de kriebels gevoeld om gericht te trainen en doel(en) te stellen. En als diesel zijnde kijk je dan toch wat makkelijker naar langere events dan naar korte afstanden. Vorig jaar heb ik KoenvM op de voet gevolgd in zijn voorbereidingen op de Double Brutal in Wales. Twee hele triatlons doen; gekkenwerk vond ik het en op dat moment stond het nog ver van mijn bed, maar ik snapte het wel.

En daar begint het mee..ik snapte het wel.. Dus toen  het adventure avontuur niet door kon gaan, gingen de gedachten eigenlijk heel snel naar the Doubel Brutal. Waarom niet – iedereen kan vast heel veel redenen noemen om het niet te doen maar ik kan ze dus eigenlijk niet verzinnen.

Een dubbele is lang => euhm ja, dat is een enkele ook maar je mag er dan ook langer over doen (had ik al laten weten dat ik een diesel ben..?)

Wales is niet vlak => klopt en het klopt ook dat ik een poldermeid ben, maar ik heb alle tijd om die hoogtemeters te verteren

Dus ik heb geen reden om dit avontuur niet aan te gaan. Maar meer nog, ik heb een belangrijke reden om het avontuur wél aan te gaan; dat is de glimlach die doorbreekt als ik er het er over heb.

IMG 5278 - geen-categorie - Een dubbele - ik snapte het wel...

En Koen? Die gaat dit jaar een triple doen..ik zeg gekkenwerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *