Categorieën
Geen categorie

Toch maar weer eens naar Eupen

In het voorjaar was ik nog door Eupen gefietst en herinnerde me dat het toch altijd zo’n leuke triatlonwedstrijd was. Veel sfeer, mooi parkoers en een hele zwik clubbies die gezamenlijk op de camping stonden. Maar ja, lastig want de halve van Eupen valt in hetzelfde weekend als Het Rondje Eilanden. Hoofddoel voor mij dit jaar is Almere (hele triatlon) en bladerend in de agenda zag ik dat er geen enkele andere wedstrijd meer was (volschreven of op vakantie); oef, dan toch geen Rondje voor mij dit jaar.

IMG 2826 - geen-categorie - Toch maar weer eens naar Eupen

Begin augustus stonden we met een klein gezelschap vrijdagavond op de camping. Zoals elke vrijdagavond een stuif-inn voor muzikanten; pak een instrument en speel er op los. 
IMG 2827 - geen-categorie - Toch maar weer eens naar Eupen

Zaterdag uitgebreid ontbijten, luieren, fietsronde verkennen, luieren, kijken bij korte afstand (hup Jeanny, hup Martijn, hup Rina) en vroeg in de bivakzak. Simpel plan en simpele uitvoering – einde van de middag paar keer verstoord door een regenbuitje maar het was warm en gezellig.

Zondag was het dan zover – zwemmen in de barrage (lekker fris), ronden fietsen rondom barrage (mooie route) en rennen rondom finishterrein. In mijn achterhoofd een tijd van rond de vijf uur. Mijn beste tijd was 5:17 van zoveel jaar geleden en ik had het vermoeden dat er wel wat winst te behalen viel op zwemmen en fietsen. Het zwemmen voelde belabberd omdat ik het idee had dat ik alleen maar achter zwalkende mannen aan zwom (vrouwen hadden andere kleur badmuts..) en dus teveel meters maakte. Maar blijkbaar lekker tempo kunnen houden want ik kwam vrij voorin het veld het water uit (als de speaker je bij naam noemt dan weet je dat je het goed gedaan hebt..). Later bleek dat ik nipt boven het halve uur de 1,9KM had afgelegd, mooie opsteker voor Almere! Bij het fietsen werd ik uiteraard aan alle kanten ingehaald door heren en ook een paar dames. Ondanks dat vond ik dat ik eigenlijk best hard aan het fietsen was; dat voelde goed en nog fijner was dat de benen goed voelden. Lekker kracht leveren maar niet te veel energie inleveren – zelfs het klimwerk ging me goed af. Toch vond ik het niet erg om te gaan lopen; het parkoers is deels onverhard en ik vind het een machtig mooi rondje (vraag me niet waarom maar dit rondje ligt me gewoon lekker). De sokken erin gezet en warempel nog een paar dames in de laatste ronde kunnen bijpakken; mijn dieselen betaalde zich weer uit. In de laatste KMs sprak een heer mij aan; of dit ook mijn laatste ronde was en hij deelde mij mede dat we onder de vijf uur zouden komen. Joechee, dat gaf zo’n enorme boost dat ik deze heer meteen achterliet door het tempo op te schroeven. Blij over de finish met een huppel en grote grijns. 

IMG 2830 - geen-categorie - Toch maar weer eens naar Eupen

Nog even de uitslagen navragen en hatseflats; 2e in mijn categorie! Enorme opsteker voor Almere – een tijd royaal onder de vijf uur en prijs gehaald. Op naar de laatste trainingsweken voor het wat langere werk en de puntjes op de ‘i’ – Almere, heb er nu al zin in maar er mogen eerst nog flink wat KMs gemaakt worden..


Eupen halve triatlon 4:56:45 met Z (1,9KM) in Orca wetsuit, F (90KM) op Scott Foil van Rijwielpaleis Bilthoven, L (21,1KM) op de Puma Faas 300