Categorieën
Geen categorie

111 in de Ardennen

De Ardennen, La Roche: het strijdtoneel van de 111,dit is een triatlon over 1KM zwemmen, 100KM fietsen en ter afsluiting 10KM rennen. Het zijn de Ardennen dus er zitten de nodige hoogtemeters in – 1900hm in het fietsparkoers en 180hm bij het lopen.
la+roche - geen-categorie - 111 in de Ardennen

Podiumverkenning met de Hellasteamies op de dag voor de wedstrijd

Zwemmen is in de barrage bij Nisramont. Het rondje tegen-de-klok-in werd op  het laatste moment omgebogen in een rondje met-de-klok-mee. Geen inzwemmen maar vanaf de kant starten. Bij een stuwmeer verwacht je koud water, maar blijkbaar had het zonnetje goed werk gedaan want het was 20graad.
Het parc fermee lag op een helling en mijn fiets stond helemaal bovenaan – op de fietsschoentjes naar beneden over beton was niet de allerbeste actie van vandaag (glad!); maar het was goed gegaan en op de blote voetjes was het niet veel sneller gegaan met langzame mannen voor me (links langs – links langs..). Vanaf de stuw mochten we meteen gaan klimmen. Hartslag hoog, drinken en ondertussen ritme vinden heuvelop – het viel niet mee. Zo’n 8KM aanrijden naar het rondje wat we drie keer mochten rijden. Deze ronde hadden we op de zaterdag verkend – afwisselend, mooi en met een zeer pittig stukje in de eerste van twee klims (15% dus ik was enorm blij met mijn bergverzet!) en enorme fijne afdaling na de tweede klim. De ronden gingen snel voorbij – door mijn mindere klimmen en snelle afdalingen was ik in de eerste twee ronden aan het jojo-en met een aantal deelnemers; in de derde ronde dan toch afscheid van ze genomen, mijn benen vonden het steeds leuker worden.
Een rare overgang om na 100KM fietsen nog maar 10KM te hoeven lopen. Ook hier drie ronden rennen, nu over een spagetti-parkoers want het was een beetje een vreemde route. Te beginnen met een stuk recht omhoog door een bos over een vers vrijgemaakt pad vol stronken, daarna een stuk heen en weer door het bos, richting finishterrein en daar weer een rare kronkel over een knollenpad om een voetbalveld heen, bergje op en geitenpaadje naar beneden om weer door het bos recht omhoog te gaan. Genoeg te zien op het heen/weerstuk en voor de rest lekker doorkachelen. De 10KM vlogen voorbij en na ruim vijf uur sporten schoot ik over de finish. Handjes de lucht in en direct aan de cola en chips.


chouffe+La+Roche+111 - geen-categorie - 111 in de Ardennen
Bij toeval hingen we rond de prijsuitreiking nog rond op het finishterrein en mocht ik op het derde treetje van het podium staan in de categorie D40+. Lekker flesje bier en waardecheque voor een vakantiehuisje – geheel onverwacht, maar zeer aangenaam.
En dan kom je er thuis achter dat je 2e was..
111 La Roche 15 juni 2014: 4:56:20, zwem in Orca wetsuit, fiets Scott Foil, loop op Puma Faas 300