Categorieën
Geen categorie

Aftrap 2014

Had ik vorig jaar een druk jaar met én triatlon én Rondje Berg – dit jaar zijn de plannen grotendeels op NLse bodem en minder extreem..alhoewel. een hele triatlon is nog steeds een aardig eindje sporten. Ik hou het dus voornamelijk op triatlons en af en toe een trail. Ultra laat ik een jaartje links liggen.


Afgelopen weekend was de eerste serieuze wedstrijd. Voorbereiding was niet optimaal door een prachtige last-minute vakantie in het hoge Noorwegen. Maar zin had ik wel in deze duathlon – ja, duathlon. Diesels houden niet van duathlons – je start namelijk met hard hardlopen en daar hebben diesels moeite mee. De vraag was dan ook waarom ik voor deze wedstrijd, Powerman Horst, had ingeschreven. En dat kon ik mij niet meer herinneren. Normaliter heb ik altijd wel goede redenen om in te schrijven en meestal kies ik wedstrijden die wat meer bij mij passen. Geen verklaring dus maar wel zin.

Zondagochtend, 9:00uur, het elite-veld wordt weggeschoten. Race-kriebels heb ik nog niet echt en dat terwijl ik 5min later mag wegrennen. Om mij heen meiden in imponerende landenpakjes met naam en land erop geprint; op mijn pakje staat Hellas en Rijwielpaleis Bilthoven. Ik kan alleen maar hopen dat ze niet denken dat ik uit Griekenland kom.. Kortom, ik sta in het startveld van een Europees Kampioenschap, gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap. Nog een minuut voor de start, inmiddels is mijn hartslag wel wat omhoog gegaan. 

Pang – wegrennen, concentratie, niet te hard lopen, scherp zijn, strakke lijn lopen, focus en ritme vinden.. Ritme vinden voor de eerste run van 15KM – het zijn zes ronden en de eerste gaat, naar verwachting, aan de harde kant maar het voelde niet al te verkeerd. Het pittige tempo kon ik strak vasthouden en mijn rondetijden kon ik daarna vasthouden.
Als ik ergens tegenop keek in deze wedstrijd dan was dat het fietsonderdeel. Mijn fietsbenen waren al tijden ver te zoeken – hoe zou dat nu gaan? Drie ronden te gaan; de eerste ronde kreeg ik mijn benen maar met moeite rond..zou dat door de loopbenen komen? Tweede ronde ging beter, in de derde ronde zette de wind een tandje bij maar anders had ik deze nog weer wat sneller gereden. Gemiddelde snelheid was niet jovel maar dat kon ik ook niet verwachten. Afijn nog maar 3 ronden hardlopen. Maar bij het afstappen van de fiets voelde ik het al: de blarenkoningin is terug! Voorvoet voelde behoorlijk rauw tijdens de wissel. Ik liep weg alsof ik op eieren liep en pas in het einde van de derde ronde vond ik pas ritme. Dus met soepele tred over de finishstreep en met een grote lach. Het was zwaar, het was afzien, zweten maar ook weer lekker, gefocust en genoten.
Jacomina+in+kopgroep - geen-categorie - Aftrap 2014


jacomina - geen-categorie - Aftrap 2014

Powerman Horst (duathlon 15-60-7,5KM): 3:42:26, 4e EK D40 en Nederlands Kampioen D40
Fiets: Scott Foil van Rijwielpaleis Bilthoven
Schoenen: K Ruuz van K Swiss

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *