Categorieën
Geen categorie

Powerrr

PIMG 5167+crop - geen-categorie - Powerrr

De plannen voor komend jaar worden steeds concreter ingevuld met wedstrijden, trainingsweken en doelen. Een van mijn doelen volgend jaar is om harder te fietsen. Het zwemmen en rennen gaat prima, dat kan ik onderhouden en valt weinig winst te boeken. Maar met fietsen heb ik het gevoel dat ik toch echt een stap vooruit kan maken. Volgens mij heb ik voldoende power in de benen alleen weet ik nog niet goed hoe ik die eruit kan halen. En ik denk dat daar, voor mij, twee dingen belangrijk zijn. De fietshouding en techniek: lever ik met allebei mijn benen evenveel kracht en is het trekken en duwen in balans? De fietshardheid: wat mag ik voelen in mijn benen bij verschillende afstanden/fietscondities? 


Bij het zwemmen en rennen kan ik het altijd goed doseren en weet ik precies of iets te snel gaat of dat ik harder kan. Bij fietsen zijn er meerdere factoren die een (mentale) rol spelen. Zo voelt wind tegen mentaal heel zwaar aan, maar als je weet hoe het mag voelen in de benen kun je prima je krachten doseren. 
Met behulp van een powermeter hoop ik komend seizoen antwoorden te krijgen en uiteraard een stuk harder te fietsen. De Powermeter komt eraan, dankzij Rijwielpaleis Bilthoven, en aangezien het voorlopig nog geen race-fiets weer is maak ik een start met het inlezen in de materie. Ik start met Joe en houd me aanbevolen voor tips/artikelen/websites.
ThePowerMeterHandbook JoeFriel - geen-categorie - Powerrr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *