Categorieën
Geen categorie

Op de camping..

Het is een zondag in augustus – het is warm of beter gezegd heel warm – we zitten te zweten in de auto. Zweten omdat het zo warm is maar ook omdat we in de file staan op weg naar de Zeeuwse kust. Op tijd vertrokken want we hielden er al rekening mee – iedereen wil naar het strand! Wij zijn er toch niet helemaal gerust op en bellen voor de zekerheid naar clubbies op de camping. Gelukkig, de organisatie van de Schotsman Triatlon is relaxed en onze startnummers liggen op ons te wachten, nu maar hopen dat de file niet te lang duurt.

Een ontspannen voorbereiding voor onze kwart triathlon op de camping was het niet; maar dat mag de pret van zo’n gezellige wedstrijd niet drukken. We mogen zonder wetsuit in het ‘brakke’ Veerse meer zwemmen; heen en weer naar een boei. Als ons startschot valt, starten bij de andere boei de triatleten voor de sprintafstand – halverwege het parkoers moeten we elkaar dus ontwijken.. Gelukkig gaat het goed in het woelige water. 

533098 390409091015062 396908226 n crop - geen-categorie - Op de camping..


Het fietsen doen we over polderweggetjes richting Kamperland en weer terug naar de camping; 4 rondjes totaal. Wind was er alleen maar tegen en ritme kreeg ik niet te pakken;l ik vond het vervelend dat de trekker net voor me reed, die toeristen fietsten stom, die auto stopte op onhandige plek; kortom ik zat te knoeien op de fiets en had totaal geen power in de benen. Het is me een bekend gevoel dat ik langzaam op gang kom en pas halverwege wakker wordt en ga ‘werken’. Maar deze keer heb ik alleen de laatste KM doorgefietst omdat ik ingehaald werd door een vrouw…
De twee loopronden liepen deels over de camping – hier stonden de campinggasten met bekertjes en een emmer water voor ons klaar. Heerlijk om nog wat extra te kunnen koelen. Ik pakte meteen tempo – ik werd opgejaagd door de gedachte dat ik op de hielen werd gezeten en vlak voor mij liep een clubgenoot. Kiezen op mekaar en rennen maar – deels over camping waar je nat gegooid werd, deels door een beschut bos maar ook deels door windstil weiland en over warm asfalt. In de 2e loopronde nog wat stofgezogen (mensen inhalen) en op naar de finish; high fives met alle clubbies en juichend langs de tijdmetingsdames. Zij konden mij vertellen dat ik tweede was geworden – verrassend want een echt lekkere snelle wedstrijd had ik niet gedraaid. 

304796 390409604348344 2046852265 n - geen-categorie - Op de camping..Kwart triathlon Kamperland: 2:28:59, 2e dame overall, 1e D40; gezwommen zonder wetsuit, gefietst op Scott Foil, KSwiss K Ruuz aan de voeten
Foto’s: Annemiek Poortman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *