Categorieën
Geen categorie

Ontplofte benen

IMG 0898 - geen-categorie - Ontplofte benen

Vandaag mijn eerste duathlon sinds tijden gedaan; duathlon is niet echt mijn ding – bij het startschot schiet iedereen er als een speer vandoor terwijl ik in rustig jog-tempo warm moet draaien. Verder startte ik vandaag een korte afstand, dus werd het effect nog verdubbeld. Desalniettemin, ik had ervoor gekozen om een wedstrijd in mijn ‘achtertuin’ te doen die als nulpunt fungeert voor het komend seizoen. De duathlon van Hilversum bestond uit 5,5KM onverhard hardlopen, 20KM racefietsen en afsluitend 2,7KM lopen. Het lopen was een mooie ronde die vier keer afgelegd moest worden; dat betekende 4x een pittige heuvel over. Uiteraard probeer ik voor mijn doen hard te starten maar ondanks het verkennende rondje ben ik toch niet warm genoeg – kortom, mijn kuiten stonden stevig op spanning. Elke ronde ging ik nipt harder om na 23:43 richting fiets af te buigen.

IMG 0891 - geen-categorie - Ontplofte benen

Ik had andere pedalen gemonteerd zodat ik met mijn hardloopschoenen kon gaan fietsen – snelle wissel dus. Voor het fietsen was er een ronde die twee keer afgelegd mocht worden met totaal 5x een U-bocht. Door het vreemd gevormde parkoers was het lastig om de wind in te schatten. Op souplesse probeerde ik een aardige gang te houden; desondanks begonnen de bovenbenen na 5KM toch wel enigszins te ‘groeien’. Auw, het lopen deed al ‘pijn’ maar het fietsen was ook geen pretje. Vol goede moed stapte ik van mijn fiets af (springen ging niet meer want mijn voeten voelden als klompjes) om me op die laatste 2,7KM te storten. Ha, mijn diesel kwam een beetje op stoom en deze ronden voelden soepeler aan en gingen ook iets harder dan in de eerste run. Glimlach voor de camera en sprintje naar de finish gingen nog gemakkelijk.IMG 0896 - geen-categorie - Ontplofte benen

Bij koffie en brood (gesponsord marathonbroodje) de wedstrijd geevalueerd. De kop is eraf en ik weet waar ik sta – veel fietsKMs maken en tempohardheid opdoen. Nu al zin om te trainen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *