Categorieën
Geen categorie

FREE Berenloop

Berenloop - geen-categorie - FREE Berenloop

De Berenloop op Terschelling had ik al een tijdje op mijn wensenlijstje staan. Met grote verwachtingen ging ik dan ook afgelopen weekend richting eiland. Op vrijdag weg en maandag terug en de fietsen mee. Je komt per slot van rekening niet elk weekend op een van de Waddeneilanden! Het ging mij dan ook eigenlijk niet echt om de wedstrijd maar wel om het parkoers – een rondje eiland rennen klinkt toch goed?! Dat dat toevallig precies de marathon-afstand is, dat doet er voor mij niet toe. Vraag was alleen nog wel, worden het de Nike FREE of de Nike Pegasus…ik was er nog steeds niet uit.


Met een paar clubgenoten hadden we een huisje gehuurd in Hoorn – een paar huizen naast Hessel. In de gang hing een teksttegel: “Begin de dag met een lach.” Nou dat hebben we gedaan; niet alleen de dag begonnen maar ook geeindigd. Maar goed, daar kwamen we niet voor. De marathon die stond op het programma voor zondag. Doel was lekker ontspannen lopen. Echter, Marcel maakte een voorspelling van de eindtijden – strakke eindtijden. De tijden werden op de deur geplakt zodat we ze goed in ons hoofd konden prenten.

nike+free - geen-categorie - FREE Berenloop
Zondagochtend; ik trek mijn rentenue aan en mijn FREEs. Ik had nog geen beslissing genomen en mijn FREEs stonden klaar – makkelijk zat dus. Eerst naar West-Terschelling om een kop koffie bij de ouders van een clubgenoot te drinken. Door de achtertuin liepen we naar de start – Marcel herhaalde nog onze streeftijden. Ons commentaar: “Veels te snel!” Na het uitzwaaien van de halve marathonlopers konden we ons opstellen in het startvak; poncho aan voor de kou en de laatste seconden aftellen. Het is echt superweer; richting Oost Terschelling iets tegenwind maar door de duinen+over strand hadden we wind mee. 12:35 klinkt het startschot – we gaan op weg. Ik zoek mijn tempo – check elke KM; het gaat te snel maar ik loop zo lekker licht op mijn FREEs. Op de halve marathon kom ik op een mooie tijd door maar ik weet dat het zwaarste stuk nog komt. Net na de 33KM gaan we door mul zand het strand op en 3KM later er weer af. In de tweede helft van de marathon lever ik wat in; gelukkig minder dan ik vreesde. Net na het strand nog maar ns rekenen op wat voor eindtijd ik kom; met hetzelfde tempo zou ik de streeftijd redden. 

berenvoetstappen+LR - geen-categorie - FREE Berenloop
De laatste KMs gingen door het koude bos dus ik besluit het tempo nog pittig te houden ondanks dat de benen strammer worden. Laatste KM voert door het dorp – berenpootafdrukken op de weg, joelende mensen aan de kant, rode loper in de laatste 100m, high fives – mijn handen gaan de lucht in en juichend kom ik over de finish. Eindtijd 3:43:zoveel – helaas Marcel, ik heb je teleurgesteld en 4min sneller gelopen dan streeftijd.Marathontijd: 3:43:23
Schoenen: Nike FREE

2 reacties op “FREE Berenloop”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *