Categorieën
Geen categorie

loopanalyses

shoes+004 - geen-categorie - loopanalyses

Hardlopen doe ik nu zo’n tien jaar. In mijn triathlons is het het derde onderdeel maar zeker niet het minste. Dan komt het er op aan – vermoeid na het zwemmen en fietsen mag je nog wat KMs wegstampen. Goede loopconditie en techniek is dan wel handig en goede schoenen ook. Maar wat zijn nou die goede schoenen – tijd voor analyses. 

Mijn loopcarriere ben ik, als flinke pronator, begonnen op anti-pronatie schoenen. Karhu’s, Saucony en ook Brooks hebben in mijn kast gestaan, maar de meeste KMs heb ik gelopen op Asics. Het lekkerst liepen mijn Asics (2100-serie) als ze eigenlijk al ‘klaar’ waren, dan zaten ze als slofjes. Voor mijn piek-tria-wedstrijden pakte ik de lichte DS Trainer variant. Tot twee jaar geleden…. ik paste de Nike Elite en hield ze aan. Langzaamaan verdween de 2130 steeds meer achterin mijn kast, Nike Elite waren voor mijn duurtrainingen en DS Trainer bleef wedstrijdschoen in lange wedstrijden.
Maar begin dit jaar is het misgegaan; ik ben een beetje losgeslagen. Nike FREE in het voorjaar aangetrokken – heeeeerlijk. Vibrams twee weken geleden – fantaaastisch. ON vorige week – nieuwe sensatie. Er moet bijgezegd worden dat ik een flinke voorvoetlander ben en dus redelijk gemakkelijk met neutrale schoenen en natural running wegkom. Tijd voor een analyse over de ervaringen met de schoenen, de pijntjes, de vreugdeloopjes en tijd voor een onafhankelijke analyse met de moderne technieken bij hardloopblessurevrij.nl.
shoes+005+LR - geen-categorie - loopanalyses

In de testen gaan: mijn blote voeten, Vibrams, FREEs, ONs en Asics DS Trainer. Komende weken volgen er updates over uitslagen van analyses, de eerste stappen, wedstrijd op oude bekende, etc!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *