Categorieën
Geen categorie

keuzestress – welke schoen?

shoes+005+LR - geen-categorie - keuzestress - welke schoen?As zondag ren ik de halve marathon van Amsterdam – te weinig getraind om vette tijd neer te zetten. Dus een gelegenheid om te experimenteren met schoenen. Maar tja…met welk schoen ga ik die halve marathon doen?

Vandaag sinds tijden weer ns gerend op mijn Asics DS Trainer – normaliter mijn schoen voor langere wedstrijden (met name in de triathlons). Dus van de week bedacht dat dit mijn wedstrijdschoen zou worden voor as zondag. Het rennen vandaag was een bekend gevoel: flinke stabiliteit bij landing en werd de afwikkeling ook mooi gecontroleerd. Maar ook wat stijf bij het afrollen – ik moet wat werken voor een snelle afwikkeling. Nu is het zo dat ik bij de halve marathon niet knettersnel ga, maar mijn paslengte is niet supergroot dus ik wil wel vaak afwikkelen. Keuzestress slaat toe – als het de DS Trainers niet zijn, wat dan wel…?
Aan de andere kant van stabiliteit en guidance tijdens het lopen staan de Vibrams – het ultieme gevoel van licht lopen. Maar een ding is zeker, ik kan nog geen halve marathon op Vibrams lopen, dus die vallen af. Nike FREE dan doen? Hier kan ik met gemak mijn duurlopen van twee uur op afwerken – maar ik heb altijd het gevoel dat ik alleen ontspannen+langzaam kan rennen op de FREE. Mijn 12KM in BunniksMooiste waren ook erg langzaam (understatement); dat lag niet alleen aan de Nike maar toch…vraagtekens bij snelheid op Nike FREE voor mij. Toegegeven, in de eerste zin van dit blog geef ik aan dat snelheid geen issue is. Nog een optie: de ONs. Zou ik het aandurven? Tot nu toe heb ik niet meer dan half uurtje op de schoenen gehobbeld (en echt niet sneller dan gehobbeld..). Het is natuurlijk de ultieme test om de schoen uit te proberen…

2 reacties op “keuzestress – welke schoen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *