Categorieën
Geen categorie

toerist in eigen land

Fietsen doe ik veel – de meeste wegen rondom Utrecht ken ik op mijn duimpje. Maar soms wordt je toch verrast – een nieuw fietspad, andere afslag of een nieuw pontje…

DSC01105 - geen-categorie - toerist in eigen landOnze geplande route was over de Lekdijk naar Rhenen, terras pakken en via Heuvelrug terug. Supermooie route over bekende wegen. We hadden in gedachte om het pontje bij Culemborg te pakken om aan de zuidkant (rustiger dan noord) te komen. Maar ter hoogte van Fort Honswijk zagen we een onbekend bord van een voetveer: de Liniepont. Gloedje nieuw, pas sinds juli in de vaart. Fietsen mogen mee dus zijn wij aan boord gestapt. Verwachtingsvol keken we recht naar de overkant – daar zou de pont wel aanmeren. Maar nee, de pont ging een stuk stroomopwaarts. Langs de uiterwaarden, langs koeien, langs kribben, langs scheepvaart en legde uiteindelijk aan bij Fort EverdingenNa een stukje schelpenpad kwamen we weer op de dijk uit en konden we de ons bekende route vervolgen.
Het pontje hoort bij de Waterlinieroute: vandaar dat er van fort naar fort gevaren wordt. Weer een mooi stukje Nederland gespot – volgens mij kun je hier fantastisch struinen. Volgende keer dus te voet verkennen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *