Categorieën
Geen categorie

Innsbruck – here we go/Stubaier Gletscher – here we come!

Zaterdag 7 november 2009
Ontbijt werd ook nu weer geserveerd in de oudste Tiroolse Konditorei-Cafe Mundig – als je al sinds 1803 lekkere dingen maakt dan mag je wel wat verwachten. Helaas, oude broodjes en left-over lekkernijen die beetje flauw smaakten. Wel moet gezegd worden dat de marmelade (zelf gemaakt!) overheerlijk was. Verder was Nepomuk gelegen op een toplocatie, zeer vriendelijk personeel, koffie&thee gratis in gezamenlijke keuken. Mooist was eigenlijk nog wel het pand an sich…oud, versleten, maar oh zo prachtig in barokstijl! Maar hiervoor kwamen we niet naar Innsbruck – we komen om te genieten van het buitenleven. Vandaag langlaufen op de Stubaier Gletscher. Vroeg vertrekken zodat we omhoog kunnen wandelen en daar dan latjes huren.

Helaas voor ons ging heel Oostenrijk en innsbruck+2009+029 - geen-categorie - Innsbruck - here we go/Stubaier Gletscher - here we come!delen van Zwitserland en Italië richting de gletsjer (geen enkele Nederlander gesignaleerd) dus stonden we ruim 5KM in de file voor een parkeerplaats. In het dal lag al sneeuw dus ons pad naar boven werd nu gebruikt door tourskiërs. Nu moesten we de gondel pakken. Boven latjes gehuurd – het personeel moest er nog even aan wennen dat er ook mensen zijn die langlaufspullen willen huren. Het is niet echt populair op de gletsjer – gelukkig maar, want anders zou de loipe afgeladen zijn en dat zouden we ook niet leuk vinden!

Bij de loipe aangekomen blijken we niet de enigen te zijn; twee profis zijn ook hun rondjes aan het maken. De loipe is een kleine 2KM lang en ligt er prachtig gespoord bij. Onze eerste KMs voor de Vasaloppet kunnen gemaakt worden. Het zonnetje schijnt lekker en rustig innsbruck+2009+034 - geen-categorie - Innsbruck - here we go/Stubaier Gletscher - here we come!aan wennen we weer aan de techniek. Stukje dubbelstokken, stukje zonder stokken, stukje korte pas, stukje lange pas => we proberen het allemaal maar weer ns uit. Einde middag zijn we er wel echt klaar mee – zonnetje gaat schuil achter bewolking en wind neemt toe, hoogste tijd voor een heisse Choco!
Het plan om naar beneden te wandelen (jaja, we zijn er nu toch dus maximaal plezier van die berg!!) gooien we alras overboord als we uitrekenen dat dat 900m blijken te zijn. Met de gondel richting de auto en naar de Kaiser Spaetzle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *