Categorieën
Geen categorie

Trailangels

Mijn #thinksmall project was simpel: 28 dagen lang minimaal 1/100e van de Trans America Triathlon-afstand afleggen door heel Nederland. Het was geen alternatief, het was geen plan B; het was een spontaan idee dat heel veel spontane reacties opriep en #thinksmall een stuk groter maakte dan dat ik ooit had kunnen bedenken.

Voor mij was één van de grootste triggers van de TransAmTri het bikepacking-deel. Met je fiets door Amerika trekken en onderweg zelf je eten/drinken en overnachtingen organiseren. De vorige keer dat ik in Amerika was, fietsten we zelfvoorzienend de Great Divide. En de mooiste herinneringen heb ik aan de ontmoetingen met de trailangels onderweg.

Trailangel: someone who provides help, transportation, lodging, or food to a hiker.
5bij5 1024x1024 - geen-categorie - Trailangels

Ik dacht dat het fenomeen “trailangels” in Nederland niet voorkwam, dat had ik dus mis. Mijn #thinksmall-project werd aangedreven door trailangels. Spontane tips, overnachtingen, meesporten – het gebeurde allemaal gewoon. Een enorme bak met energie, vrijgevigheid en spontaniteit ging open na mijn oproep. Enorm dankbaar ben ik voor deze onverwachte ervaring – enorme dank ben ik deze trailangels verschuldigd. Maar ook de trailangels-to-be, ik kon namelijk niet overal langs gaan en alle tips opvolgen.. Jullie enthousiasme zorgden voor speciale ontmoetingen en mooie verhalen. Mijn 28 dagen vlogen om.

Wat mij verbaasde en waar ik van leerde, is dat een simpele vraag een grote spontaniteit teweeg kan brengen waarmee een stroom van energie loskomt. En als je je tijd en ruimte gunt, dat deze energie kan blijven stromen in allerlei richtingen – keep the flow!

DE STATS VAN #thinksmall

Afstand: 28km zwemmen, 2200km fietsen, 180km rennen door alle provincies van Nederland

Paklijst: Op mijn Scott Addict CX zat van Restrap een tas in en op het frame,een  zadeltas en voorop had ik mijn hardloopschoenen vastgemaakt.

Fietskleding, fietschoenen, zonnebril en helm; hardloopkleding en hardloopschoenen; badpak, brilletje, handdoek en badmuts; vrijetijds kleding; regenjas, donsjas; toiletartikelen en lakenzak. Verder had ik mijn laptop mee.

Trailangels: Ontelbaar, zowel vrienden, bekenden als onbekenden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *