Categorieën
Geen categorie

Vrije Slag

Buitenwater – ik vind het elke zomer weer een genot om in buiten water te zwemmen. Je springt de rivier/plas/plomp in en een zomers gevoel maakt zich meester van mij. En ja, dat gevoel heb ik ook als het zonnetje niet schijnt en het kippenvelkoud is. 
Vroeger lagen wij zo’n beetje de hele zomer in de Oude Rijn – we vermaakten ons met bootjes, trekkerbanden, surfplank of bommetjes. Nu is de Kromme Rijn mijn favoriet, in het begin van de zomer nog met wetsuit maar als het kan dan graag zonder. 

DSC 2331 stitch - geen-categorie - Vrije Slag

foto%2B%25282%2529 - geen-categorie - Vrije Slag
In Zutphen stond ik in wetsuit klaar voor de 3KM; ik ben geen technisch wonder en zwem dus stukken sneller met wetsuit. Ooit was ik eens getipt over deze open water prestatietocht, De Vrije Slag Door Zutphen. Toevallig een paar weken geleden op de website gekeken en snel (zwem)vrienden opgetrommeld. 

DSC 2335 - geen-categorie - Vrije Slag
Een superleuk klein event, omkleden in de kantine van de IJsclub en starten onder de brug met 120 mens tegelijk, gele boei ronden (na klaarblijkelijk 1500m) en lichtjes tegen de stroom in terug zwemmen. In het begin een behoorlijke wasmachine maar na een paar honderd meter toch mijn eigen slag kunnen vinden en een paar honderd meter later lag ik er alleen voor. Ik zwom net te langzaam voor de groep voor mij en net te snel voor de mensen achter mij. In mijn eentje zwemmend tikte niemand mij op mijn voeten maar zwabberde ik ook van links naar rechts omdat oriënteren iets lastiger was. 

HDS 5959 - geen-categorie - Vrije Slag
Afijn, ik vond het machtig en heerlijk en die 3KM waren voorbij eer ik er erg in had – verrukkelijk!
Zwem 3KM in Orca Equipe in 48min 10sec
Fotocredits Harry Gelderman en Gert Hardeman

Één reactie op “Vrije Slag”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *