Categorieën
Geen categorie

Vlaanderen – here we go!

loopvanvlaandere2 - geen-categorie - Vlaanderen - here we go!

Een week na Limburgs Zwaarste (waar ik het echt zwaar had – te merken aan de spierpijn van de gehele week) stond ik op zondag 28 april aan de start van de Loop van Vlaanderen (1e editie). 50KM zou ik deze keer afleggen waarbij er 3x de Koppenberg getrotseerd mocht worden. De avond ervoor met de trein+fiets afgereisd naar Oudenaerde. Dat betekende dat ik pas op een comfortabel tijdstip hoefde op te staan om op tijd bij de start te zijn. Ondanks de spierpijn van de week ervoor had ik reuzezin in deze loop. Zonnetje scheen een klein beetje door de wolken en ik was erg benieuwd naar het parkoers – die deels over het traject van de Ronde van Vlaanderen ging. 

loopvanvlaandere - geen-categorie - Vlaanderen - here we go!


Er werd gestart en gefinisht in het centrum van Oudenaerde. Het parkoers doorkruiste de Vlaamse Ardennen en bevatte de legendarische hellingen uit de Ronde van Vlaanderen: onder andere de Paterberg, Koppenberg en de Oude Kwaremont. Deels over kasseien, deels onverhard en overal goed aangegeven. Genoeg lopers ook onderweg om te zien dat je de goede kant op rende. 
Fantastisch weer en prima verzorging onderweg. Toch vond ik het ook deze keer weer lekker zwaar, mooie trainingsKMs dus op weg naar Spanje en uiteindelijk Rondje Berg.

Loop van Vlaanderen: 50KM met 925hm in 5:49:07 en 3e in mijn categorie, gelopen op de Salomon S-Lab Sense Ultra en voor het eerst met de rugzak Salomon advanced skin S-Lab 12 (fantastisch!). 
Finishvideo vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *