Categorieën
Geen categorie

Tsjechie, het land van..

bier – ze zeggen het zelf! Net de briefing voor de Moraviaman gehad en jawel, op de loop wordt er bier geschonken, alcoholvrij.. en ze hebben ijsco’s bij het loopparkoers – ik kijk nu al uit naar de marathon morgen! Tegenvallertje is de warmte, zwemmen zal zonder wetsuit zijn en de temperatuur kan oplopen naar de 30 en hoger.

IMG 1815 - geen-categorie - Tsjechie, het land van..

Moraviaman is een kleine wedstrijd bij Otrokovice, Tsjechië. Klein wil zeggen in deelnemersaantal, de afstand is lang. Het is de thuiswedstrijd van Petr Vabrousek – ik geloof dat ie meestal wint. Vanavond na zijn zwemrondje deed hij de briefing voor ons.
Een wedstrijd zoals alle wedstrijden, geen bijzondere details maar wel een heel relaxte briefing.

IMG 1809 - geen-categorie - Tsjechie, het land van..

Vandaag was de dag van de voorbereiding – fiets in elkaar gezet en een lichtelijke hartverzakking gekregen. Mijn achterpad was verbogen – althans mijn derailleur stond wel erg schuin..verder durfde ik niet te kijken.. snel op zoek naar een fietsenmaker in de stad. Ik trof het, slechts 500m van het hotel verwijderd zat Cyklofit dus ik kon er wandelend heen met mijn fiets op mijn schouder. Even wachten op de mechaniker en hij had m snel weer recht gezet- pfffieuw, hij is mijn vriend van de dag!

Eind van de ochtend richting start/finishplek. Zwemmen in het meer waarvan de watertemp vandaag 29graad was (ook in de diepere gedeelten), dus die temp zal niet meer zakken naar 24graad; kortom wetsuit kan ik in hotelkamer laten liggen, scheelt wat gesjouw. 

IMG 1812 - geen-categorie - Tsjechie, het land van..

Het fietsparkoers is een ronde (beter gezegd een V) die 4x gedaan mag worden; we doen een paar kleine dorpjes aan en verder is het glooiend door het landschap. Hmm glooiend is misschien nog te sympathiek gezegd, vals plat klopt beter – je ziet het niet maar ziet het op de teller met dan weer 24 en dan weer 32. Benieuwd wat de benen morgen willen en kunnen; noordenwind die niet te sterk is en gedeeltes die in de luwte liggen en dus als een bakoven zullen aanvoelen. Lopen doen we ook in vier rondes waarbij we elke ronde langs finish komen; het vooruitzicht van bier met alcohol bij de finish doet me vast sneller rennen.. een dagje genieten wordt het sowieso!
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *