Categorieën
Geen categorie

sprinten in Weert

Zondag 26 mei eerste divisie teamwedstrijd in Weert. Op het program stond een sprint die we individueel moesten afleggen en een relay over een heel kort parkoers. De dagen ervoor werd er hevig gespeculeerd of er wel of niet gezwommen zou worden; het water was redelijk van temperatuur maar de buitentemperatuur was behoorlijk laag. Op de zondag werd besloten dat we toch gewoon mochten zwemmen – gelukkig maar, we zijn immers triatleten.
Eerste onderdeel dus 750m zwemmen; gelukkig was de zwemstart snel en hoefden we niet te lang in het koude water te wachten. Meteen een getrek/gesleur van triatletes en enorm gespetter – denk maar aan een wasmachine. Door de kou werd ik wel meteen op scherp gezet – hard zwemmen om het warm te krijgen. Uit het water gekomen hoorde ik dat ik voor in het veld lag; kortom, ik had goed gezwommen. 

2013+05+vogels+en+Weert+064 - geen-categorie - sprinten in Weert

Toen de fiets op, fietsshirt lange mouw aangetrokken en tegenwinds weg op een rechthoek van ruim 5KM, terugweg dus deels wind mee (uiteraard nooit zo veel als dat je tegen had). Vier keer de ronde draaien – ik was redelijk voor in het veld het water uit maar op de fiets kwamen er toch wat dames voorbij gestoken, per ronde ging ik wel iets beterder draaien maar helaas niemand ingehaald qua klassering. Snelle wissel (want met loopschoenen gefietst) en in wisselzone al een dame ingehaald en bij het lopen nog een paar dames ingehaald. In de laatste km haalde ik een clubgenote in (startte in ander team) en heel even bleef ze hijgend in mijn voeten hangen maar iets verder werd het geluid minder, tot zo’n 500m voor de finish dus ik was verbaasd dat ze terug kwam maar het geluid kwam wel erg snel dichterbij..bleek het teammie Edith te zijn die voor paar honderd meter voor de meet nog over mij heen denderde. Ik 7e, Edith 6e en Roosje had niet helemaal haar dag (kreeg haar helm niet vast bij weggaan en niet los bij terugkomen) en werd 14e. Coach Kees stond aan de zijlijn de scores bij te houden en was in z’n geheel niet ontevreden – wij en ook de heren hadden goed gepresteerd. Tussenstand na de individuele sprint was Hellas heren 1e positie en wij 2e positie. Als we in de relay (superkorte sprint) eerste zouden worden, dan zouden we op de hoogste trede komen. Heren moesten consolideren. 
Afijn, voor de 200m zwemmen werd wetsuit verplicht gesteld en ik mocht als eerste aan slag. Ik had een waterstart dus mocht opzwemmen naar startlijn en daar weer even dobberen. Gelukkig ging ook deze start soepel en met minder dames in het water was het wasmachine-effect ook stukken minder. Ik zwom me de blubbers, deels ook omdat het toch wel venijnig koud was in het water en uiteraard voor het teamresultaat. Als 4e kwam ik het water uit, daar was ik weer tevreden mee; fietsen was nu een ronde en wederom tegenwinds weg maar vanaf het eerste moment kon ik groter verzet draaien en de kramp kon ik beter reguleren en op terugweg kon ik vlakbij nummer drie komen. 

2013+05+vogels+en+Weert+082 - geen-categorie - sprinten in Weert

In het parc fermee ben ik nummer drie voorbij gerend (haha – tis een wedstrijd) en hophop het loopparkoers op. Een heen/weer stuk van 1km, sjonges dat was best een lang stuk maar gelukkig kon ik weglopen van nummer 4 en iets dichterbij nummer 2. Edith aangetikt en uitgehijgd. Edith kon op de loop opschuiven naar positie twee en die kon Roosje vasthouden. Team dat eerste was, was echt beter dan wij dus geen schande..we hebben het allemaal naar ons zin gehad en ons uiterste best gedaan. Big smiles op het podium dus!!

2013+05+vogels+en+Weert+125 - geen-categorie - sprinten in Weert


Weert 1/8 triatlon individueel (Z 750, F 22,4, L 5): 1:25:25
Weert teamrelay (Z 200, F 5,6, L 1): 21:46

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *