Categorieën
Geen categorie

Van OD naar sprint – éénmalig?

Dit weekend mocht het gaan gebeuren – de eerste wedstrijd met mijn nieuwe racemonster; de olympische afstand in Almere. De regen kwam de hele ochtend al met bakken uit de hemel – ik was al doorweekt van de 2KM naar het station fietsen. Maar ik had er toch wel zin in, erg benieuwd hoe mijn fiets het zou doen. De start was om 13:00uur; in de ochtend werden nog wat jeugdwedstrijden afgewerkt en de sprintafstand. De deelnemers kwamen rillend over de finish, een aantal onderkoeld en ook een aantal opgevangen bij de EHBO door een val bij het fietsen. Geen ideale omstandigheden voor het afwerken van een wedstrijd dus.. Om kwart voor één kwam het bericht van de organisatie – de wedstrijd werd omgezet naar een sprintafstand. Bummer, ik kan niet zo goed hard gaan.. Maar de beslissing was begrijpelijk, de vrijwilligers stonden al uren langs het parkoers in de stromende regen en het was slechts 8 graad. We hadden geluk en tegen éénen werd het droog.

IMG 1060kantel - geen-categorie - Van OD naar sprint - éénmalig?
Het water was comfortabel warm met 19,3 graden; het startschot was een loeiende sirene – flink wat gespartel en daar gingen we. Met het zwemmen heb ik nog niet zo goed een tempogevoel (te weinig getraind..) dus ging ik gewoon maar keihard, het is een sprint.. Met het fietsen was het tegen de kramp aan de benen rond duwen en trekken; af en toe op kracht en af en toe op souplesse – ik kon me precies warm houden. Ik was blij dat ik van de fiets mocht om mijn loopschoenen aan te trekken. Dat ging niet echt soepel want ik had geen gevoel meer in mijn voeten. Vijf kilometer met klompvoeten gerend – kleine pas, hoge frequentie en ik begon zelfs een klein beetje te zweten. Op het heen-en-weer parkoers kon ik de stand van zaken eens bekijken – twee dames voor me en eentje achter me op acceptabele afstand. Net binnen de 1:16 kwam ik over de finish; reddingsdeken omgeslagen, paar glazen sportdrank en daarna heel snel warme kleding aan. Deze sprint viel me niet tegen – misschien nog een keer dit jaar?
Almere sprintafstand: 1:15:59, 3e dame overall, 1edame D40; gezwommen in Orca wetsuit; gefietst op Scott Foil en gelopen op de KSwiss K-Ruuz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *