Categorieën
Geen categorie

Uit de comfortzone

Weert, zondagmiddag 20 mei, 14:45uur.. ik hoorde geen ‘pang’ maar de zwemmers gingen er toch vandoor. Ik lag redelijk voorin dus ik sloot snel aan en met flink wat waterpolo-slagen (hoofd boven water) legde ik de eerste paar 100 meter af. Om me heen werd het rustiger dus zocht ik het midden van de vaargeul op en zwom langs de lijn naar de boei. Mooi keerpunt, meteen door naar de oever en terug peddelen. Haven in, trap op, 75meter rennen en plons weer het water in voor de tweede ronde.

weert+2012+6 - geen-categorie - Uit de comfortzone
Vele gedachten waren in mijn hoofd al rond gegaan maar ik was wel erg relaxed. Doel voor vandaag was op het randje van de ‘pijn’ te gaan zitten; echt pijn is het niet maar net zo tegen kramp aan op vol vermogen deze OD afleggen. Maar tja, ik was relaxed… Er lag een man op mijn voeten te tikken, maar echt fel werd ik daar ook niet van. Misschien was het mijn dag niet en had ik een te ontspannen weekend achter de rug in Susteren met clubbies.
weert+2012+10 - geen-categorie - Uit de comfortzoneHaven inzwemmen, trap op, meteen wetsuit uit en rennend naar Parc Fermee. Mwah, nu ik mijn wetsuit uit had gedaan had ik wel iets meer spirit. Dit voorjaar had ik mij wat meer gefocussed op het fietsen, aangezien daar vorig jaar niets van terecht was gekomen. Fietsweekend met vrouwenwielrennen.nl, fietsen in Sauerland – dus ik was erg benieuwd hoe mijn fietsbenen ervoor stonden. 
Zeven rondes totaal en dat zonder teller is best lastig bij te houden; horloge biedt uitkomst. Eerste ronden gingen niet echt soepel maar ik kon wel tegen die ‘pijngrens’ aanzitten, beter gezegd, ik fietste dusdanig hard dat ik net geen kramp kreeg. In ronde 4 en 5 ergerde ik mij aan een man die dan weer in mijn wiel zat en dan weer voor mij ging fietsen op een langzamer tempo. Ik werd fel en riep: “Benen stil!” toen hij weer in mijn wiel zat; maar het was te laat.. de knop ging om en ik ging er vandoor. Dit was het zetje dat ik nodig had, nog iets meer power op die benen en na bijna 1:10 mocht ik van de fiets af – 40KM afgelegd, ik was tevree. Maar ik was er zeker nog niet klaar mee, nu kwam het onderdeel dat mij op het moment het beste ligt: hardlopen! Vijf ronden en elke ronde ging ik soepeler en sneller rennen – heerlijk. Geen enkele aanmoediging nodig, geen enkele irritatie nodig om mij sneller te doen gaan. Na 2:24 en nog wat kwam ik over de finish – wat een lekkere wedstrijd en het viel me reuze mee om buiten mijn comfortzone te sporten – dit smaakt naar meer!
weert+2012+16 - geen-categorie - Uit de comfortzone
OD: 2:24:18, 4e dame overall, 1e dame D40; gezwommen in ORCA wetsuit; gefietst op Cannondale en gelopen op de KSwiss K-Ruuz 1.5
Fotocredits: Vasco Verlaan en Inge Hornis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *