Categorieën
Geen categorie

Op de koffie bij König Ludwig

Het Sölden weekend van twee weken terug was ter voorbereiding op de König Ludwig Lauf van dit weekend. Vanavond trein ik richting Zuid Duitsland met Oberammergau als eindbestemming. In het Beierse land mag ik twee dagen langlaufen: zaterdag 50KM skaten en zondags 50KM klassieken. 


527px Neuschwanstein Castle Cropped frm PC - geen-categorie - Op de koffie bij König Ludwig
Het parkoers van deze tochten loopt langs het kasteel van König Ludwig – het sprookjeskasteel dat model stond voor kasteel van Doornroosje.

König Ludwig II was een van de bekendste koningen van Beieren. Hij ging als sprookjeskoning de Duitse geschiedenis in. König Ludwig II werd in 1845 geboren en was reeds met 18 jaren oud koning. Hij hield van Franse kastelen en de leefstyle van de 18e eeuw (roccoco – pruiken). En hij hield van Wagner, dat liet hij blijken door hem financieel flink te steunen. Op de koffie gaan bij Ludwig gaat helaas niet, hij overleed op 40-jarige leeftijd op mysterieuze wijze.
Terug naar mijn langlaufavontuur; tijdens mijn trainingsweekend in Sölden heb ik alleen geskate – dat is de ‘free style’-techniek waarbij je een schaatspas gebruikt. Het klassieken, in de twee getrokken spoortjes, ga ik vrijdag nog even oefenen in de Beierse sneeuw. Kortom, ik ben er bijna klaar voor… 

Nog even mijn skies waxen zodat we vrijdagochtend meteen de sneeuw in kunnen en mijn tas pakken. Het is duidelijk – koude wax op de latten en heel veel laagjes in de tas. Net als in NL zal het daar koud zijn – weersvoorspellingen geven -15graad aan voor komend weekend – iekssss.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *