Categorieën
Geen categorie

wahaat 50km? rennend?

Volgers die me al langer op de hielen zitten, kijken misschien niet verbaasd op..maar menig mens krabt zich bedenkelijk achter het oor als ik zeg wat ik gister gedaan heb: 50KM hardgelopen over de Veluwe. Het was zeker geen peanuts, maar mijn inspanning verbleekt bij helden die dit 5 dagen achter elkaar doen… 

logo bmut - geen-categorie - wahaat 50km? rennend?

Het complete verhaal over de Be More Ultra Tour!
Begin dit jaar kwam het volgende bericht door: Martine, Pieter en Léonie lopen van 24 tot en met 28 maart dwars door Nederland om geld op te halen voor de kids bij Mother of Peace in Zuid Afrika. Loop mee en beleef dit unieke evenement! 
Léonie ken ik van mijn eerste ultra vorig jaar en met Martine had ik inmiddels via Twitter kennisgemaakt. Beide superultra-loopsters deed dus wel vermoeden dat het hier ging om een aanzienlijke tour. Vrijdag mocht ik aanhaken op dag drie van de Be More Ultra Tour – 50KM koersen over de Veluwe. Het team van vandaag:

IMG 0324 - geen-categorie - wahaat 50km? rennend?De organisatie van de hardloop4daagse had de etappe van vandaag uitgezet. 
Vanuit het Orderbos volgt een ronde over Assel, Kootwijk, Stroe, Koudhoorn. Vervolgens via het Speulderbos gaat het verder langs Drie, Speuld en het Uddelermeer. Tot slot wordt Hoog Soeren aangedaan alvorens de finish wordt bereikt op de atletiekbaan in het Orderbos. Onderweg werden vele foto’s geschoten door Maurice; alle credits van de foto’s zijn voor hem!

IMG 0373 - geen-categorie - wahaat 50km? rennend?
Hier kan ik nog fris lachen+zwaaien! De eerste etappe (18KM) liep gemakkelijk. Mijn n+zwaaien! De eerste etappe (18KM) liep gemakkelijk. Mijn CamelBak had ik gevuld met mijn eigen energie-brouwsel en bidonnetje water bij de ‘voorraad-fiets’ gedeponeerd; op deze manier kon ik onderweg blijven drinken. Bij de eerste post extra bijtanken met Herbalife H3O energiedrank.

IMG 0465 - geen-categorie - wahaat 50km? rennend?Tweede etappe was relatief kort met 13KM en deze vlogen dan ook voorbij. Inmiddels begon het wat frisser te worden; maar we mochten absoluut niet klagen over het weer. Fantastisch weer, drie druppels gevoeld maar voor de rest liepen we om de buien heen.
Derde etappe liep een groot stuk over de hei – prachtig!

IMG 0479 - geen-categorie - wahaat 50km? rennend?

Diepgaand gesprek na het marathonpunt – ik zat er zwaar doorheen maar was erg blij met mijn gesprekspartner. Toegegeven, hij heeft meer energie aan woorden verspild dan ik… ik was allang blij dat ik mijn ene been voor de andere kon krijgen.


Na 52KM hoorden we flink gejoel+gefluit – terug in Apeldoorn werden we enthousiast onthaald door de crew en organisatoren van deze etappe. De Veluwe was erg mooi om over te rennen – hier moet ik zeker ns een keer terugkomen. Maar eerst herstellen van dit loopje…

2 reacties op “wahaat 50km? rennend?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *