Categorieën
Geen categorie

3.0 in Egmond

IMG 0755 - geen-categorie - 3.0 in Egmond

Via Facebook en twitter had ik de hulp ingeroepen bij mijn keuzestress. Op zaterdagavond was ik er namelijk nog steeds niet uit – zou ik de halve marathon op mijn FiveFingers lopen of Nike FREE 3.0? Opmerking over de schoenen: FiveFinger nooit langer dan uur op gelopen en 3.0 krijg ik blaren van. 


Naast alle comments:
* links, alleen al omdat ze gewoon zo vet zijn 🙂
* Beiden, doe eens gek, het is toch maar een halve marathon
* Op het strand hoef je helemaal geen schoenen aan!
* Die linker zou ik niet doen. Is een beetje versleten
kwam de 3.0 als een nipte overwinnaar uit de telling naar voren.
Startnummer van NetApp had ik via clubbie Arnout bemachtigd; dat betekende een plek in het recreanten businessloop-vak; ofwel, net na de wedstrijdlopers onder de startboog door.
Van meet af aan ging het al hard (voor mijn doen). Ik liep een stukje op met een man die voor het eerst een halve deed – hij vroeg me op welke tijd ik mij richtte. Ach ik had geen idee – mijn laatste halve marathon was anderhalf jaar geleden en in die tussentijd geen enkele keer korter. Ik had dus geen referentie-kader en ook het gevoel van goed indelen was ik een beetje verleerd. Achter mij hoorde ik een stem zeggen dat ze ‘die daar met die twee staartjes’ in de gaten moesten houden omdat het tempo precies goed was. De mannen gevraagd welk tempo voor hen dan precies goed was. 4:24 op de KM => ieks dat is hard! Dood of de gladiolen dan maar.. De eerste helft ging als vanzelf – voor de wind over hard zand, wazig zonnetje in het gezicht: heerlijk! Tweede helft ging glooiend terug door de duinen – beetje wind tegen en nu zonnetje in de rug. Prima te doen mits ik die eerste helft niet zo hard door gelopen had..ik zakte dus iets terug. Laatste heuvel in het dorp viel me eigenlijk mee dus ik kon een sprintje trekken naar de finish. Hijgend stond ik na de streep bij de komen. De ‘stem’ van 4:24 kwam op me af en bedankte me voor de eerste helft; hij had z’n streeftijd gelopen. Uiteraard graag gedaan, maar de volgende keer zorg ik dat ik de tweede helft bij hem kan aanhaken… 

netapp 7472 - geen-categorie - 3.0 in Egmond

Wedstrijd: Halve marathon van Egmond
Schoenen: Nike FREE 3.0
Tijd: 1.35.59uur

Één reactie op “3.0 in Egmond”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *