Categorieën
Geen categorie

sprookjesbos in Thueringen Wald

thueringen+2010+008 - geen-categorie - sprookjesbos in Thueringen Wald

Afgelopen weekend de latten ondergebonden in het Thueringer Wald (Oost-Duitsland). Perfecte omstandigheden – genoeg en goede sneeuw, temps rond vriespunt, weinig wind! Bomen waren zwaar bedekt met sneeuw/ijslaag waardoor het net leek of we in een sprookjesbos langlaufden. 


Vrijdags ons eigen spoor getrokken door de diepe, maagdelijke sneeuw. Begonnen op de loipe bij ons hotel Schmuecke, omhoog naar de Schneekopf (978m). Daarvandaan hebben we ons eigen spoor getrokken richting de Teufels Kanzler (mooi uitzicht!) en uiteindelijk een rondje om de berg. Onze verlate lunch nuttigden we tegen vieren in de Suhler Huette; waar het al erg gezellig+benauwd was toen wij aankwamen. De Stammtisch was bezet – de heren dronken halve liters en de accordeonist zong er lustig op los. Uiteindelijk zijn we een volle middag bezig geweest met een tochtje van zeven kilometer in een actieradius van twee kilometer – machtig mooi!!


Zaterdag ben ik er alleen op uit getrokken – KMs maken voor de Vasaloppet. Hiervoor ben ik een stuk over de Rennsteig gelaufd (Rennsteig is een oude koeriersweg die over de hoogste toppen van het Thueringer Wald loopt, 168KM lang). Een kleine zes uur bezig geweest en ik was kapot…er moet nog flink getraind worden voor maart!


Zondag was de route uitgestippeld naar Waldgasthaus Moenchhof – de kaart van het restaurant zag er namelijk erg appetijtelijk uit. De kwarkstrudel was inderdaad erg goed! Een mooie afsluiter voor een wit weekend in een sprookjesbos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *