Categorieën
Geen categorie

geen sport – wel voeding

MvdK+voorbereiding+48 LR - geen-categorie - geen sport - wel voeding

Vandaag rustdag gehouden wat betreft sport – maar me wel verdiept in sportvoeding. Normaliter koop ik van die dure potten poeders om mijn bidonnetjes mee te vullen tijdens trainingen. Koolhydraten als voornaamste bestanddeel van die poeders. Maar met het mooie weer fiets ik wat langer door de polder, ren wat langer door het bos dus moet mijn voeding aangepast worden. Koolhydraten aanvullen met eiwitten voor snellere energielevering en sneller herstel – dat klinkt als muziek in de oren. Echter die combi in zo’n pot poeder is nog een stukje duurder en de samenstellingen van de verschillende merken zijn zo verschillend. Tijd om een expert in te schakelen: sportmaatje Maryka maakt haar eigen voeding en weet alles van mengverhoudingen. Complete recepten voor basis energiedrank, energiedrank voor de lange training en hersteldrank heeft ze geblogt. Op basis van haar tips heb ik nu bestellingen geplaatst voor de ingredienten om mijn eigen sportvoeding te maken. Ik houd jullie op de hoogte met het mengen+experimenteren+testen!
Foto: Hawai 2006, Marc van der Kort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *