Categorieën
2009 halve triathlon Kruiningen triathlon

done it

Afgelopen zaterdag heb ik spontaan een halve triathlon gedaan. Spontaan omdat ik wilde genieten van de race – gelukkig lukte dat! Tijd interesseerde me niet; doel was bewust ontspannen sporten. Vrijdagavond reisde ik al af naar Zeeland – ik was te gast bij het 3team en mocht bij hen in de cottage op camping Linda overnachten.

Om 10:10 stondDSC 4218 - triathlon, kruiningen, halve-triathlon, 2009 - done it ik in Kruiningen aan de rand van het zwembad. In mijn baan lagen de latere nummer 1, 2 en 5. Er werd dus knetterhard gezwommen; maar dat gaf mij vrij baan om mijn 2500-tempo te pakken. Echter, ik had geen idee hoe hard/langzaam dat tempo zou zijn. Dit jaar heb ik nog maar weinig zwemmeters gemaakt. Gelukkig was ik gehuld in mijn nieuwe wetsuit dus dat leverde wel wat (drijf)gemak. Reeds na 40 minuten zat ik weer op de badrand – stuk sneller dan ik had durven vermoeden!

Huphup naar de fiets DSC 4326 - triathlon, kruiningen, halve-triathlon, 2009 - done itrennen over lang stuk tapijt. Helmpje op, schoenen aan en wegwezen voor 80KM stoempen. Kruiningen ligt in Zeeland en daar waait het altijd. Zaterdag was geen uitzondering, sterker nog de wind was pittig. Bochtig parkoers over dijk en viaduct, door polder en dorpen – vier ronden totaal. Het fietsen op de race-fiets was ook iets dat ik nog niet veel gedaan heb dit jaar – het aantal keren is op 1 hand te tellen. Bochten verliepen erg langzaam en niet geheel vlekkeloos en door die stevige wind durfde ik ook niet in mijn ligstuur. Maar toegegeven, elke ronde werd ik sterker en kreeg ik meer zelfvertrouwen, de bochten liepen in ieder geval steeds beterder… of zou het komen doordat ik in die laatste ronden deelnemers van de korte afstand kon inhalen?! Afijn, ik kwam met een goed gevoel van de fiets af.

Terug in het parc fermee mocht ik de fiets inlevereDSC 4404 - triathlon, kruiningen, halve-triathlon, 2009 - done itn voor mijn loopschoenen. In het loopparkoers vier ronden van 5KM. Eerste ronde verkennen, tweede en derde ronde pijnlijke dode voeten en vierde ronde liep ik eindelijk lekker. Voor ik er erg in had, mocht ik al finishen! De laatste editie van Kruiningen had ik toch nog mooi mee gepakt.

Toegegeven, het smaakt stiekum naar meer..maar of het dan weer zo relaxed en ontspannen gaat, is wel de vraag.. Want zo achteraf is de verleiding groot om de race te analyseren. Belangrijker is dat ik mijn doel heb bereikt. Nu weer lekker door met sporten!


fotocredits: http://www.3team.nl/

Één reactie op “done it”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *